Dennis Salanović se povrijedio i upitan je za Rusiju

Reprezentativac Lihtenštajna slučajno ili ne?

Dennis Salanović se povrijedio i upitan je za Rusiju

D. Kurbegović

Kao što smo već pisali, mladi nogometaš Atletico Madrida i reprezentativac Lihtenštajna nakon što je razgovarao s čelnicima našeg saveza prije utakmice između A-reprezentacije BiH i Lihtenštajna koja je odigrana u četvrtak u Tuzli pristao je da igra za našu reprezentaciju.

Salanović se zajedno sa ostalim saigračima iz Lihtenštajna odmah nakon utakmice u Tuzli zaputio ka Moskvi, gdje Lihtenštajn igra prvu utakmicu kvalifikacija u gostima protiv Rusije. Ukoliko Salanović nastupi u ovoj utakmici bio bi izgubljen za našu reprezentaciju.

Danas su mediji iz ove zemlje objavili, da se na današnjem treningu Salanović požalio na bolove, te da je u pitanju aduktor lijeve noge. Da li ovo nešto govori o odluci da Salanović ipak zaigra za BiH, a ne za A-selekciju Lihtenštajna saznati ćemo u utorak.

Dennis Salanović rođen je prije 18 godina u Lihtenštajnu igrao je za sve reprezentativne selekcije ove zemlje, a za A-reprezentaciju  debitovao je prije dva dana u Tuzli u susretu protiv Bosne i Hercegovine. Mladi napadač od februara ove godine igrač je španskog prvaka Atletico Madrida i mnogi mu prognoziraju sjajnu karijeru.

Nadamo se da Salanović neće nastupiti protiv Rusije, te da će već u narednim reprezentativnim akcijama zaigrati za našu U-21 selekciju, a u dogledno vrijeme i našu najjaču selekciju, gdje bi trebao biti pravi nasljednik Edina Džeke i Vedada Ibiševića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.