Stojković nakon 11 godina 'srušio' Željezničar: Zadovoljni smo, velika su ovo tri boda!
FOTO: Adem Ćatić/ fkz.ba

Pružio kvalitetnu partiju i ponio epitet igrača utakmice

Stojković nakon 11 godina 'srušio' Željezničar: Zadovoljni smo, velika su ovo tri boda! · Intervju

Samir Mlaćo
FK Leotar je u subotu upisao tri vrijedna boda protiv ekipe Željezničara. Bilo je 1:0, te Trebinjci imaju razloga za zadovoljstvo.

Ovaj meč im je bio itekako bitan, posebno pred njihovim navijačima, a junak je bio mladi ofanzivac Dennis Stojković.

Stojković iz kola u kolo igra sve bolje im bolje, te dobija brojne pohvale. Kao 'šlag na tortu' stigao je pogodak protiv Željezničara, pobjedonosni koji će Leotaru mnogo značiti u završnici sezone.

Stojković nije krio zadovoljstvo u razgovoru u SportSport.ba.

“Hvala na lijepim riječima. Naravno da smo kao tim zadovoljni, ova pobjeda nam je vrlo bitna. Naročito ako se uzme u obzir da Željezničar nismo savladali punih 11 godina. Ova pobjeda tako ima još veću važnost, kao i meni lično što mnogo znači zbog pogotka koji sam postigao“, ističe ovaj 20-godišnjak rođen u Torinu.

Svjesni su u Trebinju bili da će utakmica sa Željezničarom biti teška, bez puno pogodaka.

Oglasi

“Upravo tako. Zahtjevna utakmica, kao što smo i očekivali. Šansi je ipak bilo na obje strane, ali srećom naš pogodak je odlučio pobjednika“.

32' ✅✅✅ГОООЛ... 1:0 за Леотар. ⚽⚽⚽Денис Стојковић #fkleotar #leotar #trebinje #mtelpremijerligabih #leonamjeizkamenaniko #mtelbh #mtel #wwin

Posted by FK Leotar Trebinje on Saturday, April 1, 2023

U proteklim utakmicama skrenuo je pažnju na sebe, a vjerovatno su i iz FK Željezničar znali da im od mladog Stojkovića prijeti velika opasnost. Na kraju ga ipak nisu uspjeli zaustaviti, iako velike zamjerke kod pogotka ima i zadnja linija tima sa Grbavice sa golmanom Benderom.

“Svakako da prijaju pohvale, ali to je i znak da trebam još bolje i više raditi. Znam da mogu još bolje i daću sve od sebe da tako i bude“.

Leotar je subotnjom pobjedom 'pobjegao' na sedmu poziciju. Trebinjci lakše dišu, ali bodovna razlika u odnosu na rivale je veoma mala.

Oglasi

“Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo cilj, a on se zove opstanak u ligi. Mislim da su zajedništvo i kolektiv naša jača snaga. Sa šefom i ostalom strukom dišemo kao jedan“.

Rođen je u Torinu, a okušao se čak i u slavnom Juventusu kao omladinac, te Torinu, Rijeci, Olimpiji, Partizanu...

Sa osmijehom se prisjeća tog perioda, no jasno mu je da mora gledati samo na nove izazove.

"Juventus je veliki klub, sretan sam što sam bio dio tog kluba.... Ipak, moj fokus je sada FK Leotar i ispunjenje ciljeva zajedno sa saigračima“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije tajna da ga mnogi premijerligaši iz vrha tabele žele u svoje redove, no svakako da će morati sačekati kraj sezone. Naš sagovornik ističe da se ne zamara time, sve je prepustio ljudima koji vode brigu o njegovoj karijeri.

"Trenutno sam fokusiran na Leotar i na to da ostanemo u ligi. Želim dati svoj maksimum do posljednjeg kola. Poslije toga ću sa ljudima koji brinu o mojoj karijeri razmisliti o daljnjim koracima“, rekao je mladi prvotimac FK Leotar Dennis Stojković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Tri velika boda protiv maloga skretnicara
3 0
SamoSiroki
Neznam zašto vam služi trener ako ovako lagano dobijete utakmicu a da protivnik "za inat" ne opali po golu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi