Deportivo blizu dovođenja zamjene Filipeu
Del Hornova karijera je usporena povredama

Primera Division

Deportivo blizu dovođenja zamjene Filipeu

Lijevi bočni Valencije Asier Del Horno nalazi se na korak od prelaska u redove Deportiva iz La Corune. 29-godišnji Del Horno bi do kraja zimskog prelaznog roka (31.januara) trebao postati novi član plavo-bijelih s Riazora.

Del Horno je u Valenciju stigao u ljeto 2006. godine i za tri i pol godine je u dresu tima s Mestalle odigrao samo 14 utakmica, a glavni uzrok su česte povrede.

Karijeru je počeo u Athletic Bilbau odakle je kao jedan od najboljih bekova na svijetu otišao u redove Chelseja, ali se već na pripremama povrijedio i Roman Abramovič ga je nakon kratkog vremena vratio u Bilbao.

U Athleticu se donekle uspio vratiti u formu što ga je prodalo u Valenciju, ali je u Valenciji zbog niza povreda upao u krizu igre. Prošlog ljeta je poziciju lijevog bočnog odličnim igrama osigurao Jeremy Mathieu tako da je Del Horno shvatio da za njega mjesta nema.

U međuvremenu je Deportivo ostao bez Luisa Filipea koji se prošlog vikenda teško povrijedio u duelu s Athletic Bilbaom i pozicija lijevog bočnog je ostala upražnjena. Ukoliko dovedu Del Horna i ovaj zaigra kao nekad u dresu Athletica i španske reprezentacije nema sumnje da će to biti veliki pogodak za Deportivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.