Detalji na dresu najbolje govore na šta je spao slavni klub osnovan prije 110 godina

Prolaze kroz ogromnu krizu

Detalji na dresu najbolje govore na šta je spao slavni klub osnovan prije 110 godina

A. Čaušević

Vjerovatno ne postoji velikan koji jedno vrijeme nije bio u ozbiljnoj krizi. Međutim, u vrijeme interneta svaki detalj o finansijskim problemima izlazi na vidjelo. U klubu starom 110 godina situacija je toliko ozbiljna da se više nema novca ni za nove dresove. 


Težak sportski trenutak proživljava slavni kolumbijski klub Deportivo Cali koji iza sebe ima 10 titula prvaka te izgubljena dva finala Copa Libertadoresa.

Situacija u klubu koji je osnovan 1912. godine je katastrofalna kako na sportskom tako i finansijskom planu. Deporotivo je u zoni ispadanja, a nije daleko ni od gašenja.

Već neko vrijeme je poznato da su dugovi Zelenih veći od 18 miliona dolara, a mnogi uposleni su prijavili, uključujući i igrače da im nisu plaćene pune plate.

Najteže su ugroženi treneri omladinskih selekcija koji uopšte ne dobivaju novac za svoj potez zbog čega su se odlučili na radikalan potez.

Naime, treninzi u omladinskim selekcijama se održavaju virtualno pošto se nema novca za prevoz igrača, a trenerima se duguje više od četiri plate.

Oglasi

Plate se duguju i uposlenicima na različitim funkcijama u cijelom klubu i ne isključuje se bankrot. Predsjednik Alvaro Martinez je priznao da će dug uskoro preći cifru od 20miliona pesosa.

"Treba se znati razlika između gubitka i profita za prošlu godinu. U prošloj godini smo imali profit od 300.000 dolara, ali svejedno ukupni gubitak je veći od 20 miliona."

U posljednjem meču upisan je poraz od Santa Fea, ali jedan drugi detalj je privukao ogromnu pažnju. Naime, igrači su igrali u obojenim dresovima pošto su farbom prekriveni raniji sponzori.

Postoje inforamcije da se u Deportivu uopšte nema novca za nove dresove te da vlada ozbiljna logistička kriza i igrači moraju igrati u staroj i iznosanoj opremi.

Nakon devet odigranih kola ove sezone Deportivo je prikovan za samo dno tabele sa sedam osvojenih bodova. Ispadanje u niži rang se čini neminovnim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi