Na ovom stadionu od naredne sezone igra se elitni rang - Za neke je samo teren za trening, njima sve

Deportivo Riestra ispisao historiju

Na ovom stadionu od naredne sezone igra se elitni rang - Za neke je samo teren za trening, njima sve

Midhat Šljivak

Mali tim iz Buenos Airesa Deportivo Riestra po prvi put u historiji je ostvario plasman u elitni rang argentinskog fudbala. Nakon 92 godine u kojima su igrali uglavnom amaterske rangove pobjedom u finalu play-offa protiv Deportivo Maipua (1:0) stigli su do elite, a ono što izaziva pažnju je stadion na kojem će ovaj klub igrati svoje utakmice.

Deportivo Riestra po prvi put će igrati u elitnom rangu argentinskog fudbala. Nakon 92 godine takmičenja po nižim rangovima pobjedom nad ekipom Deportivo Maipu, mali tim iz Buenos Airesa je ostvario historijski rezultat.

Ovaj mali tim svoje utakmice igra na stadionu čiji je kapacitet 3.000 osoba. Teren nosi ime Guillermo Laza i bit će uvjerljivo najmanji stadion u argentinskom prvenstvu.

Interesantno je svakako da je teren ove ekipe smješten neposredno pored stadiona Neuevo Gasometro na kojem svoje utakmice igra argentinski velikan San Lorenzo.

Mali tim igra utakmice pored stadiona San Lorenza

Tako će ovaj lokalni derbi biti zaista interesantan jer dva terena dijeli samo 550 metara.

Po prvi put u historiji će na Guillermo Laza stadion dolaziti imena poput River Platea, Boce Juniors, Estudiantesa i drugih i ovo je svakako veliki trenutak za Deportivo.

Oglasi

Igrači Deportivo Riestra: "Pokazali smo velika mu*a"

Naravno, po ostvarenju velikog rezultata igrači Riestre nisu krili oduševljenje. Sve govore riječi igrača Miltona Celiza.

"Pobjeđivali su nas cijele godine, ali mi smo na kraju pobijedili sve njih. Ponižavali su nas, ali na kraju niko nas nije mogao dobiti na terenu. Pokazali smo velika mu*a", rekao je Milton Celiz.

"Zbog ovoga smo porodice stavili u drugi plan. Zbog toga sada svi plačemo i slavimo ovaj veliki uspjeh", istakao je Chachete Acuna.

Za mnoge je ovo samo trening teren, ali njima je sve što imaju

Deportivo će sada za najveći rang argentinskog fudbala morati dovesti pojačanja. Potrebna su ulaganja u tim i vidjet ćemo kako će proći historijska sezona ovog tima u elitnom rangu.

Sigurno je da će pokupiti brojne simpatije, posebno međunarodne publike i ljubitelja fudbala koji vole ovakve filmske priče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi