Deportivo slavio u derbiju kola
Juca je bio najbolji igrač utakmice

Primera Division

Deportivo slavio u derbiju kola

U posljednjoj utakmici večerašnjeg programa devetnaestog kola španske Primere Deportivo je na svom Riazoru bio bolji od Athletic Bilbaoa sa 3:1. Derbi kola upotpunosti je opravdao očekivanja.

Utakmica je bila vrlo dobra, s mnogo lijepih poteza i golova, a sliku derbija koji umnogome odlučuje o putniku u Ligu prvaka pokvarila je povreda Luisa Filipea.

Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, ali prilika je bilo s obe strane. Gosti su pokušavali iz kontra napada preko agilnog Fernanda Llorentea doći do vodstva, ali je Daniel Aranzubia, bivši golman Athletica a danas Deportiva, bio nesavladiv.

U drugom poluvremenu su domaći igrači promijenili taktiku i iz igre potpuno isključili Llorentea te se orijentisali više na napade što je vrlo brzo urodilo plodom. U 49. minuti se u gužvi pred golom gostiju najbolje snašao Luis Filipe i doveo domaći tim u vodstvo, ali se u sudaru s golmanom Iraizolom teško povrijedio pa je morao napustiti teren na nosilima.

Deset minuta kasnije Deportivo je udvostručio svoju prednost. Bivši igrač beogradskog Partizana Juca je sjajno primio jednu loptu na šesnaestercu Athletica i sjajno pospremio loptu u desni gornji ugao Danijela Aranzubije.

Nakon primljenog drugog pogotka gosti su krenuli na sve ili ništa. U 79. minuti iz jedne bezazlene situacije došli su do smanjena prednosti, a strijelac je bio Colotto koji je zatresao vlastitu mrežu. Totalna ofanziva Athletica otvorila je prostor Deportivu za kontra napade, a iz jednog takvog su postigli treći gol.

Začetnik akcije bio je Juca koji je uposlio Juana Valerona koji sjajno na petercu pronalazi Pabla Alvareza a ovaj  postavlja konačnih 3:1 za Deportivo koji sve krupnijim koracima grabi ka mjestu koje vodi u Ligu prvaka u kojoj su igrali vrlo uspješno prije deset godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.