Deportivu pobjeda za Evropu

Primera, 35. kolo

Deportivu pobjeda za Evropu

Edmir Škorić

U 35. kolu španke Primere, Deportivo iz La Corune je kao gost savladao Huelvu, pobjede na svojim terenima zabilježili su Almeria, Getafe i Malaga, dok su bodove podijelili Valladolid i Numancia.   

Recreativo Huleva je na svom terenu poražena od Deporivo La Corune rezultatom 1:2, te su tako sve bliži napuštanju Primere. Sa druge strane, gosti iz La Corune "učvrstili" su mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone. Poveli su gosti golom Verdua u 17. minuti, Colugna je poravnao (1:1), da bi Alvarez u 49. minuti donio značajnu pobjedu "plavo-bijelim".

Tri gola i dva crvena kartona vidjeli su navijači na utakmici Getafea i Osasune. Bio je ovo derbi začelja, poveli su domaći golom Granera u 26. minuti, a Granero je bio izvođač najstrožije kazne za Getafe. Ovom prilikom je Miguel Flano saigrače iz Osasune ostavio na cjedilu i otišao ranije pod tuš. Granero pogađa za 2:0 u 50. minuti, a velikih 3:0 postavlja Uche u 54. minuti utakmice. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a sa deset igrača na terenu kraj je dočekao i Getafe, budući da je Gonzalez isključen u 60. minuti.

Gol Alberta Luquea u 87. minuti sa bijele tačke Malagu je uključio u borbu za jedno od mjesta koje vode u evropska takmiučenja. Malaga je rezultatom 1:0 bila bolja od Santandera. Valladolid i Numancia su odigrali utakmicu bez pogodaka, a četiri gola postignuta su na susretu Almeria - Gijon. Domaći su "načeti" u 16. minuti kada je Carmelo pogadio za radost gostiju. Nieto je u 27. minuti izjednačio, a do kraja utakmice Uche i Piatti donose trijumf (3:1).

Rezultati:
Almeria - Gijon 3:1, Getafe - Osasuna 3:0, Huelva - Deportivo 1:2, Malaga - Santander 1:0, Valladolid - Numancia 0:0, Barcelona - Villarreal (u toku), Atl. Madrid - Espanyol (21:00).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.