Deportivu prijeti finansijski krah
Deportivo ostaje bez "love"

Španija

Deportivu prijeti finansijski krah

Adnan Beganović

Deportivo La Coruna nalazi se pred bankrotom i samo "čudo" može spasiti ovaj španjolski klub od finasijskog kraha.

Deportivo La Coruna do kraja sezone mora isplatiti dug od 11 miliona eura. Finansijski problemi kluba izneseni su u javnost nakon sastanka dioničara kluba i spoznaje da su u deficitu od 159 miliona eura.

Predsjednik kluba, Augusto Lendoiro, za španjolske medije istakao je da je jedini način da se klub spasi, prodaja televizijski prava. Također je naglasio da niti jedna državna, pa ni privatna firma u zadnje vrijeme nije investirala u klub, a da su prihodi od prodaje tv prava po posljednjem ugovoru smanjeni za oko 25 miliona eura. Kazao je da će on sve učiniti da pronađe nove sponzore koji bi se reklamirali na dresovima Deportiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.