Derbi bez Aguera, Zabalete, Gerrarda, Sturridgea...

City - Liverpool

Derbi bez Aguera, Zabalete, Gerrarda, Sturridgea...

Edmir Škorić

Derbi u 18. kolu engleskog Premiershipa igrat će Manchester City i Liverpool na Etihadu, a taj duel na programu je sutra od 18:30 sati.

City bi pobjedom prestigao Liverpool, koji ima bod više (36) i trenutno je lider tabele. Građani će ući oslabljeni u duel s Redsima.

Povrijeđen je argentinski napadač Sergio Aguero, zatim njegov sunarodnjak Pablo Zabaleta, nema ni Micaha Richardsa, pa bi od prve minute trebao zaigrati Gael Clichy. Nema niti Matije Nastasića, a upitan je Stevan Jovetić.

U sastav bi mogli "upasti" i veznjak Jamesa Milnera, te Aleksandar Kolarov.  Očekuje se da i naš Edin Džeko starta u napadu od prve minute.

Liverpool će igrati bez mladog Jona Flanagana, te kapitena Stevena Gerrarda. Do Nove godine neće biti Daniela Sturridgea i Josea Enriquea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.