Derbi bez gledaoca

Apelaciona komisija odlučila

Derbi bez gledaoca

Adnan Beganović

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici potvrdila je odluku Dsciplinske komisije, tako da će se derbi igrati bez prisustva gledaoca.

Najveći bosanskohercegovački derbi, onaj između Sarajeva i Željezničara, u subotu će se igrati na stadionu Asim Ferhatović - Hase, bez prisustva gledaoca.

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u sastavu Mirko Škegro, Slobodan Radulj, Enes Hasić, Adin Brajić, Stipe Čališ i Duško Vulović, potvrdila je već ranije donesenu odluku Disciplinske komisije, tako da će Sarajevo svoje domaće susrete sa Željezničarem i Borcem igrati bez prisustva gledaoca.

Predsjednik Apelacione komisije Mirko Škegro, odmah po završetku sjednice za SportSport.ba je izjavio:

"Dugo smo razgovarali i na kraju smo donijeli odluku. Sarajevu ostaje kazna od tri tri utakmice igranja bez prisustva gledaoca. Pet članova Apelacione komisije glasalo je za potvrdu odluke koju je donijela Disciplinska komisija, dok je jedan bio suzdržan. Žao mi je što će se najveći bh. derbi igrati bez publike, no šta je tu je".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.