Derbi bez pobjednika, Internacional razočarao

Brazilska Serija A, 31. kolo

Derbi bez pobjednika, Internacional razočarao

Edmir Škorić

U noći sa srijede na četvtak igraju se utakmice 31. kola brazilske Serije A. Već su odigrane četiri utakmice, a između ostalih i derbi između Fluminensea i Gremija.

U Rio de Janeiru snage su odmjerili vodeći Fluminense i trećeplasirani Gremio. Iako se nije očekivala golijada, na kraju je postignuto ukupno četiri gola. Zanimljivo, svi oni postignuti su u drugom dijelu.

 

Gosti su poveli preko bivšeg "evropskog" igrača Elana, nekoć igrač Šahtara, Manchester Cityja i Galatasaryja, koji je Diega Cavalierija savladao u 55. minuti. Smo četiri minute kasnije, Digao je pogodio za 1:1.

 

Marcelo Moreno je kod Gremija ušao u 64. minuti, ali nije se puno naigrao. Zaradio je direktan crveni karton minutu kasnije. Nešto ranije nekad talentirani Rafael Sobis je bio strijelac za preokret Fluminensea. Vjerovatno se ovog momka sjećte iz vremena dok je nstupao u španskoj Primeri za Betis.

 

Činilo se da će Fluminense osvojiti nova tri boda i dodatno "podebljati" svoje vodstvo na tabeli, ali je legendarni Ze Roberto u finišu postigao gol za konačnih 2:2. Znate, sigurno, da je riječ o nogometašu koji je igrao za Real Madrid, Bayer Leverkusen i Bayern Minhen u dva navrata i HSV. 

 

Definitivno su najveće iznenađenje priredili igrači Figueirensea, koji su u samoj završnici s dva gola preokrenuli na gostovanju kod Interncionalaca. Apsolutni favoriti bili su domaći, jer su im bodovi bili neophodni za proboj ka  četvrtom mjestu i kvalifikacijama za Cop Libertadores, dok su gosti bili već otpisani uoči ove utakmice.

 

Dagoberto je doveo Internacional u prednost u 39. minuti, da bi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Aloisio poravnao na 1:1. Rafael Moura u 70. vraća domaće u vodstvo, a Roni u 88. pogađa za 2:2. Aloisio drugim golom na utakmici u 90. minuti donosi "tricu" gostima.

 

Palmeiras je vrijedne bodove u borbi za opstanak osvojio kod Bahije. Jedini gol na utakmici za pobjedu gostiju postigao je Betinho u 20. minuti. Coritiba je s 2:1 bila bolja od Nautica. 

 

Brazilska Serija A, 31. kolo:

Fluminense - Gremio 2:2 (Digo 59, Rafael Sobis 63/ Elano 55, Ze Roberto 86)

Internacional - Figueirense 2:3 (Dagoberto 39, Moura 70/ Aoisio 45, 90, Roni 88)

Coritiba - Nautico 2:1 (Alemao 2 - ag, Deivid 38/ Kieza 89)

Bahia - Palmeiras 0:1 (Betinho 20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.