Derbi je derbi, ali Fair-play je više od toga!

Kaya promijenio odluku sudije

Derbi je derbi, ali Fair-play je više od toga!

Istanbulski derbi koji je odigran u okviru 22. kola turske Super lig Galata je rezultatom 1:0 riješila u svoju korist. 

Ipak jednu situaciju iz ove utakmice vrijedi posebno izdvojiti, a njen glavni protagonista bio je Semih Kaya, fudbaler Galate. 

Naime, nakon što je glavni arbitar Cuneyt Cakir poslije jednog duela dosudio loptu u korist domaćina, Kaya je priznao da je on posljednji igrao loptom, te je Cakir promijenio svoju odluku, a jedan od najboljih evropskih sudija potom je pružio ruku i dosudio korner za ekipu Bešiktaša. 

Sasvim sigurno ovo je potez kakve rijetko viđamo na terenu, pogotovo u gradskim derbijima. Iako je derbi derbi, fair-play je više od toga, a navijači su to znali prepoznati pa je Kayina reakcija nagrađena aplauzom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.