Derbi koji to odavno nije i nove kazne za Sarajevo i Želju

Derbi je izgubio svoju čar

Derbi koji to odavno nije i nove kazne za Sarajevo i Želju

A. Beganović, foto: A. Balić

Odigran je još jedan najveći bosanskohercegovački derbi koji će već sutra biti zaboravljen i nakon kojeg će samo profitirati Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Ništa-ništa. Veliki bosanskohercegovački derbi je ponovo razočarao ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Fudbaleri obje momčadi, izuzev u par navrata, nisu ništa pokazali vrijedno pomena, tako da iz godine u godinu, iz duela u duel, nekada veliki derbi gubi svoju čar.

Ono zbog čega se dolazi na utakmice, golovi, dobri potezi, prilike, ponovo je izostalo i samo oni najzagriženiji navijači dva sarajevska kluba, kako na tribinama, tako i pred malim ekranima, do posljednjeg sudijskog zvižduka su gledali večerašnju antipropagandu fudbala.

Kako na terenu, tako i na tribinama, nije bilo ništa novo. Navijači obje momčadi nisu štedjeli dlanove i grla, ali po ko zna koji put su učinili medvjeđu uslugu klubovima za koje navijaju.

Bez baklji i prekida se nije moglo, tako da slobodno možemo reći da je iz večerašnjeg derbija kao pobjednik jedini izašao Fudbalski savez BiH u čiju kasu će se se sliti dvadesetak hiljada maraka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.