Derbi kola PL BiH i ove sezone na BHT1
Kovačavić je u jeku priprema za prvi prenos našao vremena i da posjeti redakciju SportSport.ba. Naš portal web pokrovitelj je projekta "Derbi kola".

SportSport.ba ekskluzivni web pokrovitelj

Derbi kola PL BiH i ove sezone na BHT1

Marketinška agencija Euromedia je u saradnji sa BHT-om i u ovoj sezoni nastavlja sa projektom „Derbi kola“, u kojem se u programu ove televizijske kuće svakog vikenda uživo prikazuje jedan susret Premijer fudbalske lige BiH.

Prvi susret koji je BHT prenosila u sklopu ovog projekta je bio dvoboj koji su u februaru ove godine na Pecari igrali Široki Brijeg i Slavija, a predstojeću sezonu otvara susret između Sarajeva i Slobode.

Marketinška agencija Euromedia potpisala je ugovore sa osam premijerligaških klubova (Široki, Željezničar, Sarajevo, Čelik, Borac, Sloboda, Zrinjski i Slavija), te će u narednom periodu prenositi susrete ovih ekipa. Također, postignut je dogovor sa i najčitanijim sportskim portalom u regionu, SportSport.ba, prema kojem će naš portal snadbijevati stranicu Euromedie i projekta „Derbi kola“ tekstovima i fotografijama.

„Prepoznali smo da ste najbolji partner, bez kojeg teško možemo pružiti kompletnu uslugu ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini i zadovoljstvo nam je što smo uspjeli postići dogovor o saradnji“, kazao je Irhad Kovačević, direktor Euromedie.

"Sa velikim zadovoljstvom odazvali smo se pozivu da se uključimo u projekat 'Derbi kola'", rekao je Emir Haračić, glavni i odgovorni urednik portala SportSport.ba.

"Odavno smo zagovarali neophodnost TV prenosa za razvoj domaćeg sporta i o tome pisali. Veoma mi je drago da vidim da se ‘Derbi kola’ nastavlja i u sezoni koja je pred nama i spremni smo uložiti maksimalni trud da pomognemo da on zaživi u punom svom sjaju. Naravno, mora nam svima biti jasno da je ovo tek početak, moramo biti spremni na kompromise i svi zajedno podržati ljude koji rade na realizaciji i unaprijeđenju TV prenosa Premijer lige", dodao je Haračić.

TV prenosi od ključnog značaja za razvoj fudbala u BiH

Projekat “Derbi kola” vrijedan je svake hvale, pogotovo kada se uzme u obzir da je Bosna i Hercegovina bila jedina evropska država koja nije emitovala prenose svog elitnog fudbalskog takmičenja.

“Za sada imamo veoma dobre reakcije gledateljstva i veoma dobru gledanost, a namjeravamo još više unaprijediti ovaj projekat u sezoni koja je pred nama. Dogovorena je i sportska emisija, koja će se emitovati na BHT svakog ponedeljka u terminu od 19:30 do 20 sati i koja će biti u sklopu projekta ‘Derbi kola’. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od sponzora, ali se nadamo da će ovaj projekat naići na dobar odaziv i sponzora i gledateljstva”, dodao je Kovačević.

Svakako vrijedi istaći kako ovaj projekat umnogome može doprinijeti razvoju fudbala u BiH, te poboljšanju regularnosti takmičenja, koje je često dovođeno u pitanje. Ne i bez razloga. Također, klubovima se otvara mogućnost zarade kroz ovaj projekat i slobodno možemo konstatovati da je realizacija i uspjeh “Derbija kola” od sveukupnog značaja za fudbal u Bosni i Hercegovini.

U sklopu projekta “Derbi kola” od nedelje počinje i velika nagradna igra, u kojoj su obezbijeđene sedmične i mjesečne nagrade, a glavna nagrada (Škoda Fabia) biće izvučena u novogodišnjem programu BHT-a.

Prvi prenos u sklopu “Derbija kola” biće susret izmedu Sarajeva i Slobode sa Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” na Koševu. U 2. kolu planiran je nedjeljni prenos meča između Željezničara i Širokog, a u trećem kolu, najvjerovatnije u suboru gledaocima će se omogućiti praćenje susreta Zrinjski – Slavija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti