Derbi kola u Torinu, Milan gostuje Napoliju

Večeras 10. kolo Serije A

Derbi kola u Torinu, Milan gostuje Napoliju

Edmir Škorić

Večeras i sutra na rasporedu su susreti 10. kola italijanske Serije A. Milan gostuje Napoliju, Juve u derbiju kola dočekuje Sampdoriju, dok Inter sutra na Meazzi ugošćuje Palermo.

Pred nama su mečevi 10. kola italijanske Serije A, a najzanimljivije sigurno će biti u Torinu. Naime, na Delle Alpiju trećeplasirani Juventus domaćin je drugoplasiranoj Sampdoriji. Torinezi zaostaju tri boda za Đenovljanima, koji su ove sezone inače dosta nezgodan protivnik. Stara dama poslije pobjede kod Siene, želi ostvariti nova tri boda.

Ovaj susret najviše će odgovarati Interu koji sutra dočekuje Palermo. Pobjedom će Nerrazzuri doći do 25-og boda, i svakako da im bilo koji rezultat iz Torina odgovara. Prošlo kolo na svom su terenu bili bolji od Catanije (2:1), a Jose Mourinho tvrdi da je tako težak rezultat razlog što je nekoliko dana ranije njegov klub imao težak susret sa kijevskim Dinamom u Ligi prvaka.

U Udinama se sastaju sigurno ekipe koje su mnogo više očekivale od sadašnjeg pogleda na tabelu. Udinese je tek 13-plasirana momčad sa 11 bodova iz devet utakmica, dok se gosti iz Rima nalaze poziciju više sa istim brojem bodova. Romin trener Claudio Ranieri najavio je večeras pobjedu, jer bi to bio jedini izlaz za njega i njegove igrače. Eventualnim porazom Roma bi se dodatno udaljila od mjesta koja vode u Evropu, a to je svakako želja Vučice ove sezone.

Genoa je dobro startala te u prvih par kola bila u samom vrhu, no nakon nekoliko poraza Đenovljani su spali na 10. mjesto Serije A i večeras su domaćin nimalo ugodnoj Fiorentini. Viole su na petom mjestu i još uvijek su u borbi za sami vrh. Derbi začelja igrat će se u Bologni gdje istoimeni domaćin dočekuje Sienu. Siena je posljednjeplasirana momčad sa svega pet bodova, dok je Bologna nešto bolja sa šest bodova.

Večeras se sastaju još Livorno i Atalanta, Catania i Chievo, Lazio i Cagliari, te Parma i Bari.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti