Derbi Lyona i Bordeauxa, PSG dočekuje Sochaux

Sedmo kolo Ligue 1

Derbi Lyona i Bordeauxa, PSG dočekuje Sochaux

Ovog vikenda su na rasporedu utakmice sedmog kola francuskog fudbalskog šampionata. Danas će se odigrati šest susreta, dok su za nedjelju zakazana tri susreta. Jedna utakmica je odigrana jučer, a sastali su se Rennes i Lille. Uspješniji je bio domaćin koji je slavio sa 2:0.

Najzanimljiviji duel ovog kola odigrat će se u nedjelju na Gerlandu na kom će Lyon dočekati Bordeaux. Domaći su jedina ekipa koja u dosadašnjem dijelu prvenstva koliko toliko drži priključak za vodećim Marseillom i svakako će željeti da se i nakon ovog kola zadrže u vrhu. Bordeaux je u prošlom kolu pomalo nenadano remizirao na svom terenu protiv Ajaccioa (2:2), te će u ovom susretu željeti da se iskupi navijačima.

 

Vodeći Marseille koji nakon šest kola ima maksimalnih 18 bodova, u ovog kolu ide u goste kod Valenciennesa. Domaći su na devetom mjestu na tabeli i za njih bi povoljan rezultat značio mnogo pred nastavak sezone. O motivima Marseilla ne treba trošiti riječi. Oni svakako žele da ovaj niz pobjeda produže što je više moguće.

 

Aktuelni prvak Montpellier, svakim kolom tone sve dublje, te se trenutno nalazi samo jedno mjesto iznad opasne zone. Predstojeće gostovanje kod Nancyja koji ni sam nije sezonu počeo na najbolji način, još jedna je u nizu prilika da se napokon zaigra kao i prošle sezone u kojoj je osvojen trofej prvaka Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Paris Saint-Germain je u zadnja tri kola uvezao tri pobjede i sada prikazuje partije koje su se od njega očekivale na početku sezone. U goste im u ovom kolu dolazi neugodni Sochaux koji se nakon šest kola nalazi na 15. mjestu sa šest bodova. Gosti svakako žele da sa ovog gostovanja odu neporaženi, što će biti jako teško s obzirom na formu ekipe sa Parka Prinčeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.