Derbi na Borussia Parku, Vedo protiv Herthe

Bundesliga, 21. kolo

Derbi na Borussia Parku, Vedo protiv Herthe

Danas su na programu susreti 21. kola njemačke fudbalske Bundeslige, a u današnjem programu vrijedi izdvojiti nekoliko zanimljivih ogleda.

Stuttgart će na svom terenu dočekati berlinsku Herthu, te pokušati prekinuti crni niz od čak sedam utakmica bez pobjede. Švabe su u Bundesligi posljednji put okusile slast pobjede još 20. novembra prošle godine, kada su na svom terenu sa 2:1 porazili Augsburg.

U narednih sedam utakmica imaju katastrofalan skor od dva remija i pet poraza, pa im današnja utakmica može biti od presudnog značaja u vraćanju na pobjednički kolosijek.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević će prema najavama ponovo zauzeti mjesto u napadu od prve minute, te pokušati doći do prvog gola u dresu nove ekipe u četvrtom susretu za Stuttgart od kako je tamo došao u januarskom prelaznom roku iz Hoffenheima.

Derbi kola će se igrati na zapadu Njemačke, gdje će na Borussia Parku snage odmjeriti Borussija Moenchengladbach i Schalke. U prvom susretu ove dvije ekipe u jesenjem dijelu sezone Schalke je u Gelsenkirchenu slavio pobjedu sa minimalnih 1:0, što je bio jedan od samo četiri poraza Gladbacha ove sezone.

Aktuelni prvak Borussija iz Dortmunda će na svom stadionu dočekati Bayer iz Leverkusena, koji ove sezone igra ispod očekivanja, te će Milioneri pobjedom pokušati zadržati dva boda prednosti koju imaju ispred drugoplasiranog Bayerna.

Bavarci imaju relativno lagan zadatak na Allianz Areni gdje dočekuju Kaiserslautern, dok će drugi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sejad Salihović, sa svojim Hoffenheimom gostovati u Bremenu kod Werdera.

Nakon serije loših rezultata i poraza, Hoffenheim je otpustio trenera Holgera Stanislawskog i na njegovo mjesto postavio Markusa Babbela. Pred Babbelom je težak zadatak da u ekipu vrati samopouzdanje.

Hoffenheim u posljednjih deset susreta u Bundesligi ima samo jednu pobjedu, a danas im predstoji teška zadaća protiv nepredvidivog Werdera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.