Derbi na Tušnju, zanimljivo će biti i na Piroti

Premijer liga BiH

Derbi na Tušnju, zanimljivo će biti i na Piroti

Edmir Škorić

Nakon odigranih utakmica Kupa, ovog vikenda na programu su utakmice 22. kola Premijer lige BiH.

U subotu (danas) na programu je pet susreta. Četiri se igraju od 15 sati, a jedan od 18.

Svu pažnju privlači susret u Tuzli, a u kojem će snage odmjeriti Sloboda i Željezničar. Tuzlaci su euforični, nalaze se na čelu premijerligaške karavane, a samopouzdanje im je dodatno poraslo nakon uvjerljive pobjede na Koševu u utorak (3:0).

Ova utakmica bi mogla da bude jedna od ključnih za tim Husrefa Musemića, kojem probleme predstavljaju kartoni i povrede. 

Slična situacija je i u Željezničaru, obzirom da Edis Mulalić ne može da računa na Tiaga, Kosorića i eventualno Memiju, koji je također povrijeđen. Plavi su u naletu, imaju pet pobjeda u drugom dijelu sezone.

Mnogo je razloga zašto će današnji meč na Tušnju biti "centar svijeta". Pogtovo za navijače i simpatizere Slobode, odnosno Željezničara. Zanimljivo da je Željo slavio na posljednja dva gostovanja u Tuzli, te da je Sloboda posljednji put pred svojim navijačima poražena u novembru 2014. godine, kada je Sarajevo slavilo s 2:0. Kasnije su po bod u zvaničnim utakmicama uzeli jedino Radnik i Borac.

Pored Slobode, jedan od glavnih kandidata za titulu je Zrinjski, koji od 18 sati dočekuje Rudar iz Prijedora. Na papiru lagan meč, no Plemići će morati da budu maksimalno ozbiljni, jer nikad se ne zna šta se može desiti.

Rudar je jednom nogom u Prvoj ligi RS, ali kada je zaustavio Sarajevo, što ne bi mogao i Zrinjski? Ipak, bila bi to velika senzacija. Pobjeda Zrinjskog je daleko bliži ishod, ali...  Sve u svemu, u Zrinjskom se nadaju pobjedi, a isto tako i Željinom dobrom rezultatu na Tušnju.

Zanimljiv podatak - Rudaar je tri puta remizirao na posljednja tri gostovanja u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Velež je davno prežaljen i teško da ikome može uzeti bod, pa je suludo trošiti riječi na susret u Doboju kod Kaknja. Mladost je veliki favorit, posebno sada kada joj 'gori pod nogama'. 

I Travnik i Borac će pokušati da se spase ispadanja do kraja sezone. Borac je na 12. mjestu sa 22 boda, što je pet bodova manje u odnosu na klubove koji su izvan opasne zone. Travnik ima dva boda manje od Borca, pa će domaći na Piroti vjerovatni dati 120 posto svojih mogućnosti da ostvare pobjedu.

Ne mogu se ni jedni ni drugi pohvaliti nekom dobrom igrom na proljeće, no vidjet ćemo što su nam za danas spremili treneri jedne, odnosno druge ekipe. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I još dodajmo da će u Zvorniku Drina biti domaćin Radniku, koji se nalazi u vrhu tabele. Drina je preptosljednja i praktično je ispala iz lige. Ovo je jedna od onih utakmica bez previše imperativa i zato bi je bilo suludo prognozirati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi