Derbi na Velodromeu, PSG gostuje kod fenjeraša

Deseto kolo fudbalskog šampionata Francuske

Derbi na Velodromeu, PSG gostuje kod fenjeraša

Ovog vikenda odigrat će se deseto kolo francuskog fudbalskog šampionata, a prva utakmica će se odigrati večeras. Saint Etienne će na svom terenu dočekati Rennes.

OVe dvije ekipe će dogirati derbi sredine tabele. Domaći imaju 12 bodova nakon devet susreta, dok je Rennes u isto toliko susreta sakupio bod više. Ni jedni ni drugi u zadnja četiri kola nisu poraženi, a pobjeda u ovom susretu bi objema ekipama donijela mnogo u nastavku prvenstva.

 

Aktuelni prvak Francuske, Montpelliere nikako ne može da nađe pravu formu, a ruže im ne cvjetaju ni u Ligi prvaka. U goste će im u ovom kolu doći Nica koja je samo jednu poziciju iznad na tabeli te je ovo idealna prilika i za jedne i za druge da se sa eventualna tri boda u ovom susretu lansiraju prema sredini tabele.

 

Paris St. Germain će nakon pobjede na Maksimiru, u subotu ići u goste Nancyju koji je posljednji na tabeli sa samo pet bodova. Ovo bi mogla biti laka utakmica za Parižane, ali treba se svakako prisjetiti posrtanja, do prošlog kola vodećeg Marseilla kod ekipe Troyesa te uvidjeti da u Francuskoj nema unaprijed upisanih bodova.

 

Bordeaux će u ovom kolu gostovati kod Bastije te će pokušati da nakon dva vezana remija u prvenstvu  upišu i pobjedu koja i ih održala u utrci za vrh tabele. Domaći su svakako jako neugodna ekipa koja može može da pomrsi račune svima kada se to najmanje od nje očekuje.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vjerovatno i najveći derbi kola odigrat će se na Velodromeu, a domaći Marseille će nakon posrtanja kod ekipe Troyesa, ugostiti trećeplasiranu ekipu prvenstva, Lyon. Značaj ovog susreta ne treba posebno naglašavati, a treba imati na umu da Marseille u zadnja tri susreta nije osjetio slast pobjede.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.