Derbi ponudio malo, Vila puno
Zamora je slomio Birmingham

City preskočio Liverpool, Fulham Birmingham

Derbi ponudio malo, Vila puno

M. Maksimović

U nastavku ovog 27.kola, Manchester City i Liverpool su razočarali u derbiju, dok su bodove na svom terenu osvojili Fulham preokretom protiv Birminghama i Aston Vila koja je razbila Burnley.Nakon ovih utakmica danas, Manchester City drži četvrto mjesto, dok se Aston Vila bodovno poravnala sa Liverpoolom.

Derbi kola su igrali Manchester City i Liverpool, ali samo na papiru, jer niti jedna niti druga ekipa nisu pokazale nešto posebno. Najbolju priliku na utakmice je imao Emmanuel Adebayor, a ono što donekle može biti ohrabrujuće za Liverpool, to je povratak Fernanda Torresa u ekipu.


Aston Vila je bila najubjedljivija u ovom kolu. Na svom Vila parku je deklasirala Burnley 5:2.Gosti su poveli golom Stevena Fletchera u 10.minuti, a do odlaska na odmor Aston Vila je stigla do poravnanja, Ashley Young je bio strijelac u 32.minuti. U nastavku kanonada domaćih u samo pet minuta. Od 56.do 61.minute Stewart Downing postiže dva gola, jedan dodaje Emile Heskey, a sedam minuta kasnije njima se priključuje Gabriel Agbonlahor. Poraz Burnleya je ublažio koliko toliko Martin Paterson golom u drugoj minuti sudijske nadoknade.


Birmingham je imao bod na Craven Cottageu, sve do 91.minute, ali je na kraju ostao kratak. Gosti su rano poveli autogolom Chrisa Bairda već u 3.minuti, a 56 minuta kasnije Damien Duff postiže lijep gol za izjednačenje. U sudijskoj nadoknadi na scenu stupa Bobby Zamora koji iz slobodnjaka zabija za 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.