Derbi se igra u Tuzli, zanimljivo u Sarajevu i Vrapčićima

Nastavlja se Premijer liga BiH

Derbi se igra u Tuzli, zanimljivo u Sarajevu i Vrapčićima

Nakon reprezentativne pauze, ovog vikenda će biti nastavljeno takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Na rasporedu je osam utakmica, a najzanimljivije bi trebalo biti na Tušnju, Grbavici i Koševu.

Lider na tabeli Široki Brijeg u ovom kolu dočekuje Travnik, što će Musi i njegovim igračima biti odlična prilika da upišu svoju desetu pobjedu u ovoj sezoni. Iz Travnika su poručili da na Pecaru neće doći sa bijelom zastavom, a fudbaleri ovog kluba su se u najavi utakmice prisjetili nekih ranijih susreta u kojim su znali iznenaditi Širokobriježane.

Na Tušnju se igra crveno-crni derbi Slobode i Čelika, što će biti njihov već četvrti zvanični meč ove sezone. Tuzlaci su favoriti, a tu ulogu je preuzeo i trener Husref Musemić, koji je pozvao navijače da u velikom broju podrže njegov tim na sutrašnjoj utakmici.

Ekipa Sarajeva gostuje u Zvorniku, gdje će protiv Drine imati ulogu velikog favorita, dok se na Koševu igra jedna od najzanimljivijih utakmica ovog kola. Sastaju se Olimpic i Zrinjski, ekipe čiji međusobni okršaji rijetko donesu neku golijadu, ali često znaju mnogo odlučivati u borbi za trofeje. Ova dva tima su se prošle sezone sastali u polufinalu Kupa, a sezonu prije je Zrinjski na Otoci faktički osigurao titulu prvaka države. Bodovi su potrebni i jednim i drugim, što se posebno odnosi na Olimpic koji se neočekivano nalazi u opasnoj zoni nakon petnaest kola.

U nedjelju se na Grbavici sastaju Željezničar i Borac, dvije ekipe koje igraju sezonu ispod svih očekivanja. Banjalučani su u prvom dijelu sezone slavili nad Plavim rezultatom 1:0, a ovoga puta ne bi imali ništa protiv jednog osvojenog boda. S druge strane, Željo mora početi pobjeđivati želi li izboriti Evropu, a Borac, bez obzira na sve, nije ekipa protiv koje se tri boda mogu unaprijed upisati.

Velež će u Vrapčićima pokušati doći do pobjede nad Slavijom i produžiti nadu u opstanak u društvu najboljih, dok će Vitez na svom terenu dočekati Radnik. U Doboju kod Kaknja, Mladost ima priliku revanširati se Ruradu za poraz od 3:0 u Prijedoru sa početka sezone. Ukoliko u tome uspiju, momci koje sa klupe predvodi Ibro Rahimić će napraviti još jedan veliki korak ka osiguravanju opstanka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas se je na programu šest utakmica, a od 13 sati se igraju mečevi u Zvorniku, Vitezu, Sarajevu, Vrapčićima i Doboju kod Kaknja, dok je susret na Pecari zakazan za 14 sati. Sutra se od 12:30 igra meč u Tuzli između Slobode i Čelika, dok se Željezničar i Borac sastaju u 13 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.