Derbi spasio kolo očajne posjete

Na tribinama 19.300 gledatelja

Derbi spasio kolo očajne posjete

Midhat Šljivak

Da nije bilo velikog derbija između Sarajeva i Željezničara na Koševu, 26. kolo Premijer lige BiH imalo bi jednu od najlošijih posjeta ove sezone. Na kraju je na osam terena bilo prisutno 19.300 gledatelja.

Pobjedu Željezničara nad Sarajevom u velikom gradskom derbiju usprkos jakoj kiši gledalo je 14.000 gledatelja i na Koševu je prisustvovalo gotovo tri puta više publike nego na ostalim terenima

Samo još dva stadiona imala su više od 1.000 gledatelja. Meč Rudara i Borca u Prijedoru gledalo je 1.500 ljubitelja fudbala, baš kao i meč Zrinjskog i Viteza u Mostaru.

Najlošiju posjetu imao je meč Travnika i Veleža. Samo 200 ljubitelja fudbala je gledalo pravu golijadu i pobjedu Vezira od 7:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GRAD UTAKMICA BROJ GLEDATELJA
Sarajevo Sarajevo - Željezničar 14.000
Prijedor Rudar - Borac 1.500
Mostar Zrinjski - Vitez 1.500
Široki Brijeg Široki - Slavija 600
Sarajevo Olimpic - Sloboda 600
Zenica Čelik - Radnik 500
Zvornik Drina - Mladost 400
Travnik Travnik - Velež 200

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti