Derbi u Bijeljini bez pobjednika

Derbi u Bijeljini bez pobjednika

E. Škorić

Kompletno 19. kolo Prve lige Republike Srpske odigrano je u subotnjem terminu od 15 sati i 30 minuta.

U današnjim utakmicama čak sedam bodova odnijeli su gosti. Minimalne pobjede ostvarili su Modriča i Sloboda Mrkonjić Grad na gostovanju u Novom Gradu, odnosno Laktašima.

Vodeća Sloga iz Doboja je u Bijeljini u derbiju remizirala s Radnikom (2:1). Bio je to okršaj dvije vodeće momčadi na tabeli, koje nakon 19 kola imaju po 33 boda sa istim omjerom (9-6-4) uz nešto bolju gol-razliku Sloge.

Teslićki Proleter s 3:1 je poražen na gostovanju kod Mladosti, dok je Rudar u Ugljeviku s 1:0 porazio Sutjesku. Istim rezultatom Drina je u Zvorinu savladala Podrinje, baš kao i Crvna zemlja Drinu HE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.