Derbi u Foči, Slavija na vrućem gostovanju u Etno selu

Prva liga RS, play-out

Derbi u Foči, Slavija na vrućem gostovanju u Etno selu

D. Vejo

U sklopu 5. kola play-out faze Prve lige Republike Srpske biće odigrane tri utakmice.

Epitet derbija kola nosi utakmica u Foči, gdje će snage odmjeriti tamošnja Sutjeska i Sloboda iz Mrkonjić Grada. Mrkonjićani su u play-outu ostvarili zadovoljavajući uspjeh, gdje nakon četiri odigrana kola imaju tri pobjede i jedan poraz. Izabranici Čedomira Ćuluma seriju dobrih rezultata tako žele nastaviti i u Foču, dok Sutjeska pred svojom publikom želi popraviti utisak nakon loše serije.

Utakmica između Sutjeske i Slobode Mrkonjić Grad igra se sutra od 17 sati u Foči.

U istom terminu, svoja koplja će ukrstiti i Zvijezda 09 sa ekipom Slavije. Tim iz Etno sela želi nastaviti pozitivan niz, dok plavo-bijeli pred sebe kao imperativ stavljaju trijumf.

Posljednji meč, ali ne i manje važan odigraće Sloga i Borac u Doboju. Dobojlije žele do kraja prvenstva prikupiti što više bodova, dok su Šamčani izgubili i teoretske šanse za opstanak.

Susret je takođe zakazan u istom terminu kao i prethodna dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi