Derbi u "cvajti" završen bez pobjednika

Fortuna - Eintracht 1:1

Derbi u "cvajti" završen bez pobjednika

Edmir Škorić

Derbi 21. kola 2. njemačke Bundeslige, okršaj drugoplasirane Fortune i trećeplasiranog Eintrachta, završen je bez pobjednika (1:1).

Gosti iz Frankfurta bili su blizu osvajanju tri boda s kojim bi preuzeli vodeću poziciju. Poveli su, naime, u 69. minuti pogotkom Benjamina Köhlera, ali nisu uspjeli zadržati vodstvo.

Fortuna je izjednačila u prvom minutu sudačke nadoknade. Jens Langeneke je pogodio s bijele tačke za konačnih 1:1, a do kraja, u preostalih dvije minute nadoknade, Sascha Rösler je "pocrvenio" u redovima domaćih.

Fortuna je sada vodeća sa 44 boda, dok na diobi drugog mjesta po 43 boda imaju Gr. Furth, inače polufinalist Njemačkog kupa, te Eintracht. St. Pauli i Paderborn imaju po 42 boda...

2. Bundesliga, 21. kolo:

Fortuna - E. Frankfurt 1:1 (Lageneke 90 - penal/ Köhler 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.