Derbi začelja pripao domaćinu: Mladost pobijedila Čelik i gurnula ga u opasnu zonu

Šest golova u Doboju kod Kaknja

Derbi začelja pripao domaćinu: Mladost pobijedila Čelik i gurnula ga u opasnu zonu

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja pobijedili su Čelik danas na domaćem terenu sa 4:2 u susretu 19. kola Premijer lige BiH. 

Bio je ovo pravi derbi začelja u kojem smo vidjeli mnogo dobre igre i na kraju čak šest golova.

Već u 1. minuti navijači su vidjeli prvu šansu i to za goste. Mahmutović je izašao sam na Velića ali golman domaćih mu brani udarac i ostaje 0:0.

Ono što je propustio realizirati u 1., Mahmutović je realizirao u 11. minuti. Nakon kontre Dedeić je asistirao Mahmutoviću a ovaj matira Velića za veliko slvlje Robijaša.

Već u 22. minuti Mladost pokušava izjednačiti ali pokušaj Fanima iz slobodnjaka brani Pavlović. Kasnije pokušava i Hiroš iz slobodnog udaraca, ali preko gola.

Domaći ipak krajem prvog dijela poravnavaju rezultat na 1:1. Nakon gužve u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Vazda i pogodio mrežu Pavlovića. Samo pet minuta kasnije u velikoj šansi je Fanimo, ali Pavlović brani i ostaje 1:1 na kraju prvog dijela.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 55. minuti, Čelik ponovo dolazi do vodstva i to drugim golom Mahmutovića. On je izbjegao ofsajd i pogodio za 1:2.

Samo dvije minute kasnije Mladost dolazi ponovo do poravnanja i to ovog puta preko Atajića koji je siguran s bijele tačke.

Preokret domaćih kompletiran je u 70. minuti kada je pogodio Nedim Hadžić.

Do kraja susreta Čelik je pokušavao da stigne barem do jednog boda, ali nije uspio. Umjesto toga Mladost je postigla još jedan gol i to u 90. minuti preko Dragutinovića.

Mladost je ovom pobjedom pobjegla iz opasne zone i u istu gurnula Čelik. Zeničani sada imaju 16 bodova i nalaze se na 11. poziciji, dok je Mladost mjesto ispred s bodom više.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Mladost Doboj Kakanj - Čelik 4:2

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
Hahahahahahaha,..Zvijezda ce ih ostavit iza sebe 10 bodova na kraju. Druga liga cigani ,..vakat vam je vise. Vratice te se za 20 godina ako Bog da.
5 5
Hoce li Celik ispasti iz lige? Kako vidim hoce, Celik je poceo da tone, sledecu utakmicu igra kod kuce sa Zrinjskim i tu su vec otpisana 3 boda.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi