)
Derby d'Italia bez golova

Derby d'Italia bez golova

Derby d'Italia između Intera i Juventusa na Giuseppe Meazzi okončan je bez golova, no bez obzira na to bila je to vrlo zanimljiva utakmica.

Bio je ovo vrlo otvoren susret sa dosta prilika s obje strane, ali ipak mreže su mirovale. Inter je bio nešto konkretniji, a najviše je prijetio poslije prekida koje je izvodio Holanđanin, Wesley Sneijder.

Juve je najviše prijetio preko Krasića i Quagliarelle, a ovaj drugi je imao sjajnu priliku u drugom poluvremenu kada je sam izašao pred Cesara, no nije ga uspio matirati.

Ovom utakmicom je kompletirano 6. kolo talijanske Serije A, nakon kojeg Inter ima jedanaest, a Juve osam bodova.

INTER: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Cordoba (od 46. minute Santon), Chivu, Stanković, Cambiasso, Biabiany (od 32. minute Milito), Seijder, Coutinho, Eto'o.

JUVE: Storari, Grygera, Bonucci, Chiellini, De Ceglie (od 46. minute Motta), Krasić, Melo, Aquilani (od 80. minute Sissoko), Marchisio, Iaquinta (od 64. minute Del Piero), Quagliarella.

ŽUTI KARTONI: Chivu (Inter), Bonucci, Motta (Juventus)

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti