Derbyshire posuđen Birminghamu

Derbyshire posuđen Birminghamu

Edmir Škorić

Napadač Olympiakosa Matt Derbyshire će narednu sezonu provesti kao posuđeni igrač u engleskom Birmingham Cityju.

Matt Derbyshire je u ponedjeljak poslijepodne završio ljekarski pregled u Birmignhamu, te potpisao jednogodišnju posudbu sa istoimenim klubom.

Ovaj 24-godišnji napadač koji je ranije nastupao za mladu selekciju Engleske je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Blackburnom, no Roversi su ga iz sezone u sezonu slali na posudbe (Plymouth, Wrexham, Olympiakos). Upravo je grčki klub prošle godine otkupio njegov ugovor.

Derbyshire je postigao 11 golova u 26 utakmica prošle sezone u dresu Olympiakosa, no najvažniji su oni protiv AEK-a u finalu grčkog Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.