Derdiyok kao zamjena za Ibiševića?
Eren Derdiyok (desno)

Hoffenheim u potrazi za napadačem

Derdiyok kao zamjena za Ibiševića?

Jesenji prvak Njemačke, Hoffenheim, dao se u potragu za novim napadačem nakon "stravične" povrede, to jeste pucanja prednjih križnih ligamenata desne noge Vedada Ibiševića, zbog koje je naš reprezentativac završio sezonu.

Prvo ime u kombinacijama Hoffenheima u ovom trenutku je Švajcarac Eren Derdiyok, napadač Basela.

Međutim, za usluge švajcarskog napadača zainteresovan je i Bayer Leverkusen, koji je već ranije stupio s njim u kontakt.

Vrlo sam blizu prelaska u Leverkusen, ali moram priznati da mi godi interes Hoffenheima“, kazao je Derdiyok za SkySports.

Švajacarac je dodao i to da je njegov izbor ipak ekipa sa BayArene te da će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Leverkusenu.

Hoffenheimu preostaje da do kraja zimskog prelaznog roka nađe alternativu za Vedada Ibiševića, jer je dovođenje Derdiyoka, za koje su se interesovali još ljetos, ipak, u ovom trenutku manje vjerovatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.