Đerić: U subotu nam je prijeko potrebna podrška navijača

Ofanzivac Viteza pred duel sa Čelikom

Đerić: U subotu nam je prijeko potrebna podrška navijača

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza nalaze se na 11 poziciji u Premijer ligi BiH, koja naredne sezone vodi u niži rang takmičenja. Vitežani su početkom proljetnog dijela prvenstva imali i 10 bodova prednosti nad Čelikom, koji ih je pristigao u prošlom kolu, te su sada Zeničani na poziciji više u odnosu na Vitežane.

Još četiri kola su ostala do kraja, a u subotu bi moglo biti poznato mnogo toga nakon komšijskog duela. Vitez će na svome stadionu dočekati Čelik u nadi da nakon 6.novembra prošle godine ponovo mogu ostvariti pobjedu, koja bi im možda donijela i opstanak u Premijer ligi. Toga je svjestan i ofanzivac Boban Đerić, koji je na današnjoj press konferenciji govorio o narednoj utakmici svoje ekipe.

"Poznajemo dobro ekipu Čelika, igrali smo već tri puta protiv njih ove sezone, tako da tu nema mnogo nepoznanica. Nama je najbitnije da bod iz Banja Luke protiv Metalleghea potvrdimo pozitivnim rezultatom protiv Čelika. Oni su zaista tvrda i kompaktna ekipa, koja prima malo golova u posljednje vrijeme, ali mi se ne smijemo puno baviti protivnicima, nego moramo misliti na sebe i našu igru. Na nama je da ispunimo sve zamisli našeg trenera i da ostavimo srce na terenu" ističe Đerić.

U subotu se očekuje da Gradski stadion možda bude ispunjen do posljednjeg mjesta

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nama je u subotu prijeko potrebna podrška naših navijača, ovo je veoma bitna utakmica za nam može donijeti mnogo toga. Mi igrači siguran sam ostavit ćemo srce na terenu, a vjerujem da uz malo sreće možemo na kraju slaviti. Ove sezone nismo bili miljenici sreće, nadam se da će se to protiv Čelika okrenuti u našu korist" kazao je Đerić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi