"Dešavanja u Veležu možda zavaravaju"

Munever Rizvić, trener Budućnosti

"Dešavanja u Veležu možda zavaravaju"

E. Škorić

Budućnost iz Banovića se nakon dugo vremena vratila u društvo najboljih, ali svoj debitanski nastup u prvom kolu, protiv Drine, okončali su podjelom bodova. Popularni Rudari sada žele nadoknaditi bod(ove) u Mostaru protiv Veleža.

"Sigurno da u Mostar ne idemo pod bijelom zastavom. Cilj nam je prvenstveno odigrati jednu kvalitentu utakmicu, te ponoviti igru iz prošlog duela protiv Drine. Mnogi će se začuditi jer smo tada odigrali kod kuće neriješeno (1:1), ali smo zaista briljirali na terenu, jednostavno nije bilo prave realizacije. Očekujemo da se to popravi u Mostaru i nastojimo postići gol(ove), ali isto tako će biti teško sačuvati svoju mrežu", kazao je trener Budućnosti, Munever Rizvić, za SportSport.ba, dodavši:

"Zasigurno da situacija u Veležu nije sjajna, ali možda ta dešavanja zavaravaju. Istina je da su oslabljeni, ali znamo da je Velež u protekloj sezoni imao sjajan start, te da su redom padale velike ekipe u Vrapčićima. Osim toga, igraju na domaćem terenu pa su sve opcije u sutrašnjoj utakmici uključene. Mi, kao što sam već rekao, nastojimo odigrati jednu dobru utakmicu i sigurno da bi naše apetite zadovoljio i jedan osvojen bod".

"U ovoj utakmici na raspolaganju mi nije samo Halilović, koji je povredu vukao i u utakmici sa Drinom. Svi ostali su spremni, ali još ne znam početnih jedanaest".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.