Deschamps: Dosadašnji turnir najbolje upozorenje

Francuzi trebaju potvrdu osmine finala

Deschamps: Dosadašnji turnir najbolje upozorenje

Oni najveći optimisti su gledali daleko, Francuska je trebala biti naš protivnik u osmini finala što je bilo" idealno" jer nam kao odgovaraju. Mi smo ostali bez osmine finala nakon dvije utakmice, Francuzi su dvije utakmice uzeli svih šest bodova uz gol razliku 8:2.

Jaku Švicarsku su razbili 5:2, a u Brazil su stigli bez svog najboljeg igrača Francka Riberya. Usprkos uvjerljivim pobjedama Francuska još nije sigurna u prolazak u osminu finala, iako realno govoreći trebalo bi se dogoditi čudo da ostane bez nokaut faze. U nekoj ludoj kombinaciji Švicarska bi trebala slaviti pet razlike, Francuska izgubiti četiri. Didier Deschamps danas ne može računati na kartoniranog veznjaka Yohana Cabayea, možda pošalje šareni sastav na teren, ali kako on kaže do kraja mora biti oprezan.

" Ovaj turnir je pun iznenađenja i zato moramo biti jako oprezni. Pogledajte samo Kostariku, pa i jedna Australija je dobro igrala " poslao je jasno upozorenje trener koji je 1998. godine kao igrač stigao do naslova svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.