Deschamps: Eto, zato je nogomet čudesan

Francuska na SP-u

Deschamps: Eto, zato je nogomet čudesan

Edmir Škorić

Francuska nogometna reprezentacija slavila je s 3:0 protiv Ukrajine u Parizu, pa će peti uzastopni put igrati na Svjetskom prvenstvu.

U teškoj situaciji nalazio se tim Francuske nakon utakmice u Kijevu jer je Ukrajina tada slavila s 2:0.

No, čudo se dogodilo u revanšu, pa su "trikolori" slavili s 3:0 i prošli dalje, odnosno na SP u Brazil sljedećeg ljeta.

"Zbog ovoga je nogomet čudesan. Čudesno je da smo imali samo četiri dana za oporavak, ali smo uspjeli", rekao je selektor Francuza Didier Deschamps, dodavši:

"Ako u nešto uložiš toliko srca i želje, onda mora ispasti dobro na kraju. Mi smo bili takvi, ovo je bila utakmica prepuna entuzijazma. Uspjeli smo obaviti ovaj stvarno težak posao. Na startu ovog uzvrata nam je bilo jako teško, ali obavljali smo zadatak po zadatak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.