Deschamps: Kako zaustaviti Ronalda? Ne znam

Strateg Francuske nema plan

Deschamps: Kako zaustaviti Ronalda? Ne znam

D. Vejo

Sve se svelo na dva tima, Francuska ili Portugal za titulu najbolje reprezentacije u Evropi.

I jedni i drugi imaju pojedince koji mogu odlučiti meč. Na strani Galskih pijetlova to je Griezmann dok je to kod Portugala jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo.

Da Portugal nije lak zalogaj, dobro zna i strateg Francuske.

"Imamo ispred sebe tim koji predvodi ako ne i najbolji igrač svijeta. Ukoliko zaustavimo Ronalda, možemo očekivati trijumf. On je bez sumnje najveća prijetnja po naš gol. Dobar je u skoku i ne samo što ima veliki odraz već se i zadržava u vazduhu. Igrač koji ima sve. Mnoge reprezentacije nisu pronašle način da ga zaustave, ali još uvijek ni mi ne znamo kako", dodao je za inostrane medije šef struke selekcije Francuske, Didier Deschamps.

Bitka za tron između Francuske i Portugala počinje sutra od 21. sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi