Deschamps: Lloris je siguran na golu reprezentacije

Iako golman ne brani u Tottenhamu

Deschamps: Lloris je siguran na golu reprezentacije

Podsjetimo Lloris je potpisao ugovor sa timom iz Londona zadnji dan prelaznog roka. Međutim Francuz u Tottenhamu grije klupu, do sada je odigrao samo jedan susret u Premier ligi. 

Broj jedan u Tottenhamu je Friedel, a kako Amerikanac brani, teško da će Lloris u skorije vrijeme među stative. Deschamps smatra da bi Lloris trebao porazgovarati sa Villas Boasom o svom statusu u klubu. "Ovde nije riječ o mladom golmanu, nego o momku koji je golman u reprezentaciji nekoliko godina. On je odigrao na desetine mečeva u Ligi prvaka," rekao je izbornik francuske reprezentacije. 

 

Deschamps smatra da je osnovni problem što se Lloris kasno pridružio Tottenhamu. "Problem je što je on uskočio u voz kada je isti već napustio stanicu. Nije počeo sezonu, liga je već počela kada se on pridružio ekipi," riječi selektora Tricolora. Međutim Deschamps ne dvoji kada je u pitanju broj jedan u reprezentaciji. "Što se tiče reprezentacije, on nije u opasnosti. Dokazao je protiv Španije da je riječ o sjajnom golmanu," završio je Deschamps. Podsjetimo Lloris je Špancima obranio jedanesterac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.