Deshamps zadovoljan na startu
Može li Deschamps odvesti Marseille do naslova ?

Nakon startne pobjede

Deshamps zadovoljan na startu

M. Maksimović

Olimpique iz Marseilla je novo prvenstvo otvorio pobjedom u gostima protiv Grenoblea Mehmeda Baždarevića. Na kraju su ambiciozni gosti slavili 2:0, golovima Nianga i Cheyroua.

Marseille je ove godine u svoje redove doveo Heinzea, Lucha Gonzaleza, iskusnog Morientesa pa je cilj jasan. Tu je i novi trener Didier Deshamps koji je bio zadovoljan nakon prve utakmice.
-  Raduje me pobjeda, posebno jer je ostvarena na gostovanju. Nismo briljirali, ali smo kontrolisali utakmicu i rezultat, pa smo bez stresa odradili prvo gostovanje – ističe Deshamps.
Marseille je prošle sezone u finišu posustao, Bordeaux je pokupio naslov prvaka,imao je tri boda više, a ove sezone na Velodromeu žele naslov. Jedini francuski klub koji u svojoj riznici ima naslov prvaka Evrope, posljednji put je bio prvak Francuske davne 1993.godine. I taj naslov je ekipi Marseilla oduzet zbog afere namještanja utakmica, pa možemo reći da je Olimpique zadnji put '' čisto'' osvojio naslov prije 17 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.