Devet Rominih navijača uhapšeno
Romini navijači bez razloga za slavlje

Nakon pobjede Basela

Devet Rominih navijača uhapšeno

Edmir Škorić
Teme:

Vjerovatno nezadovoljni igrom i rezultatom svoje momčadi, navijači Rome krajem utakmice 1. kola grupne faze Evropske lige uhićeni su nakon što su se sukobili sa domaćim navijačima.

Basel je sinoć, na iznenađenje mnogih, pobijedio AS Romu rezultatom 2:0, a navijači koji su pristigli iz glavnog grada Italije nisu imali razloga za slavlje. No, zato jesu za nove incidente. Tako su se sukobili sa švicarskim navijačima, poslije čega je devet osoba uhapšeno.

Naime, prema pisanju Il Corriere Della Sera napetost je bila očita i prije same utakmice kada su se izvan St. Jakob-Park stadiona odvijali manji okršaji pristalica jednog i drugog kluba. Devet Rominih navijača uhapsila je švicarska policija, te su zajedno s četiri Baselova navijača pritvoreni. Dvije službene osobe zatražile su i medicinsku pomoć.

Momčad Claudio Ranierija sada je na dnu grupe E. Rimljani ovog vikenda na Olimpicu dočekuju Fiorentinu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti