Deveto kolo ipak se igra u subotu

Sa današnjeg sastanka N/FSBiH i CIK-a

Deveto kolo ipak se igra u subotu

Deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine ipak će se odigrati u subotu 2. oktobra, iako je Centralna izborna komisija BiH tražila odgodu.

Naime, na današnjem sastanku između predstavnika Centralne izborne komisije i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da će 9. kolo Premijer ligi BiH ipak biti odigrano kako je to i bilo planirano, u subotu 2. oktobra.

"Pošto trenutno nema nikakve zakonske regulative o zabrani javnih okupljanja dan prije izbora, odlučeno je da će se utakmice ipak igrati", potvrdio je za SportSport.ba generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković.

"N/FSBiH će poslati preporuke svim klubovima da se utakmice organizuju na taj način kako se ne bi narušavala izborna šutnja. Pogotovo se to odnosi na utakmicu između Željezničara i Čelika, koja će biti emitovana putim malih ekrana".

"Također, poslane su preporuke na adrese Fudbalskog saveza FBiH i Fudbaslkog saveza RS da se iste stvari odnose i na Prvu ligu Federacije BiH i Prvu ligu Republike Srpske. Omladinska Premijer liga BiH neće se igrati u nedjelju, 3. oktobra, kako je to bilo planirano, već u petak i subotu, 1. odnosno 2. oktobra", dodao je Baković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.