Na semaforu 9:0, a na terenu špalir: Nezaboravna scena koja se doživi jednom u životu i nikad više

Prelijepa priča

Na semaforu 9:0, a na terenu špalir: Nezaboravna scena koja se doživi jednom u životu i nikad više

A. Čaušević

Fudbal ponekad piše prelijepe priče. Koliko god bio rezultat važan, na kraju je uvijek važnije biti čovjek.

Nezaboravan trenutak koji se dešava jednom u karijeri i nikad više zbio se na utakmici Ajxa i Excelsiora i to pri rezultatu 9:0 za domaće.

Devinu Planku je priređen špalir godinu nakon što mu je dijagnosticiran rak kada je njegov Excelsior gostovao Ajaxu.

Ovaj 20-godišnjak je ranije otkrio da ima rak u fibuli nakon što se požalio da ga boli mišić lista, a u srijedu navečer se vratio fudbalu.

Kada su igrači vidjeli da se sprema njegov ulazak, svi su stali pored linije tu sa ga dočekali aplauzima. Zaista, fantastična scena.

"Sretan sam što sam se vratio fudbalu. Iako je to bilo nakratko. Sigurno je to bio nezaboravan trenutak. Možda i najljepši u životu", rekao je Plank.

"Već smo bili napravili četiri izmjene. Mislio sam da neću ući, ali na sreću trener me nije zaboravio. Tek sada sam svjestan ovog gesta."

Plank se nada da će nastaviti s uspješnim oporavkom te da će dobiti priliku da uživa u fudbalu što je više moguće.

"Nadam se da ću imati što je moguće više minuta u narednom periodu", poručio je mladi napadač koji je na teren ušao u 89. minuti meča.

Promo

Top Komentari

stranputica
Trebao ih je 15:0, ako su mogli. Ali postoji i više od toga, kad ovako pozdraviš protivnika i poželiš mu sreću i zdravlje. Vjeruj mi tih 9:0 se za par mjeseci neće niko sjećati, a ovo što su uradili ostaje vječno....pozdrav!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti