DFB pokrenuo istragu protiv Guerrera

Zbog nasilnog čina

DFB pokrenuo istragu protiv Guerrera

Edmir Škorić

Njemački nogometni savez (DFB) pokrenuo je istragu zbog neprimjerenog ponašanja Hamburgovog napadača Paolo Guerrera.

Peruanski reprezentativac je u poluvremenu susreta HSV-a i Hannovera bocom pogodio u glavu jednog domaćeg navijača, koji ga je uspio isprovocirati. Iako je Guerrero kažnjen od strane svog kluba, njemački nogometni savez (DFB) bi ga mogao dodatno kazniti.

"DFB je pokrenuo istragu protiv Paolo Guerrera, za kojeg se sumnja da je napravio nasilan čin protiv gledatelja. Televizijske snimke su pokazale da je bocom pogodio gledatelja u lice", stoji u saopćenju DFB-a.

Peruanac se u razgovoru za službenu stranicu (hsv.de) ispričao svima, te se želi osobno ispričati navijaču kojeg je pogodio bocom.

"Bio sam uvrijeđen i reagirao sam previše. Nevjerovatno mi je žao. Nadam se da ću dobiti priliku osobno se ispričati gledatelju kojeg sam pogodio. Napravio sam veliku grešku i naravno da ću prihvatiti bilo koju kaznu od kluba", kazao je Guerrero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti