DFB suspendovao Carlosa Eduarda
Demba Ba, Carlos Eduardo i Vedad Ibišević

Novi udar za Hoffenheim

DFB suspendovao Carlosa Eduarda

Da jedno zlo ne dolazi samo potvrđuju nove informacije iz Njemačke, a koje su vezane za Hoffenheim, jesenjeg prvaka Njemačke.

Nakon što je naš reprezentativac Vedad Ibišević povrijedio prednje križne ligamente zbog čega će pauzirati pola godine, Ralf Ragnick, trener lidera Bundeslige u prvom meču proljetnog dijela šampionata protiv Energie Cottbusa neće moći računati na još dvojicu vrlo bitnih igrača.

Napadač Chinedu Obasi propustio je veći dio priprema zbog problema sa mišićem, a Njemački fudbalski savez danas je suspendovao Carlosa Eduarda, koji će morati pauzirati dvije prvenstvene i tri prijateljske utakmice. Brazilac je isključen u prijateljskom susretu sa Hamburgerom (0:2) zbog tuče sa Ivicom Olićem, kojem je takođe izrečena ista suspenzija.      

Carlos Eduardo će propustiti i sutrašnji prijateljski meč na otvaranju novog Hoffenheimovog stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.