Di Canio: Kaznit ću igrače koji se udebljaju tokom pauze

Italijan ima svoja pravila

Di Canio: Kaznit ću igrače koji se udebljaju tokom pauze

Trener Sunderlanda, Paolo Di Canio izjavio je kako će svoje igrače kažnjavati ukoliko se udebljaju tokom odmora.

Italijan je izazvao veliku pažnju medija kada je dolazio u ovaj klub, a javnost nastavlja šokirati svojim izjavama i postupcima.

"Igrači imaju prigram koji moraju pratiti kako bi bili spremni za početak priprema. Kada počnemo, nećemo ići toliko jako, ali će se ipak raditi veliki posao i oni moraju biti spremni. Normalno je u Premier ligi da igrači budu kažnjeni kada prekrše pravila koja postavi klub. Bilo ko, ko se vrati sa dva kilograma više nego što je imao, će biti kažnjen", rekao je Di Canio dodavši:

"Kada se vrate sa odmora, radit će tri puta na dan tako da bi bilo glupo 'nabaciti' koji kilogram više za kratko vrijeme. Kako je moguće da se vrate sa sedam kilograma više? Imaju mjesec dana pauze, a nakon toga imaju mjesec dana da rade naporno. Ukoliko ne urade to, u septembu će još uvijek biti 'teški'. Ne možete raditi ako vam stavim sedam kilograma na ramena. Kada sam igrao, jedan igrač se vratio sa 10 ili 11 kilograma viška i nije igrao čitavu sezonu jer je imao problema sa povredama."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.