Di Canio kažnjen zbog provociranja sudije

Kazna za Italijana

Di Canio kažnjen zbog provociranja sudije

Midhat Šljivak

Menadžer Sunderlanda Paolo Di Canio kažnjen je od Fudbalske asocijacije Engleske sa 8000 funti zbog provociranja sudije Martina Atkinsona u duelu protiv Arsenala.

Di Canio je protestovao kod sudije nakon što nije pustio prednost kada je igrač Sunderlanda imao otvoren put prema golu, a Italijan je engleskim medijima otkrio kompletan razgovor između njega i Atkinsona.

"Atkinson mi je prišao i rekao da će me isključiti. Odogovorio sam mu da ako želi u potpunosti dovršiti posao, neka me isključi. Shvatio je to ozbiljno i isključio me je. Naredni put neću provocirati sudiju", rekao je Di Canio.

Atkinson će narednog vikenda suditi meč Newcastlea i Hulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.