Di Canio: Klose nije toliki pozitivac

Ima i onih koji nisu oduševljeni

Di Canio: Klose nije toliki pozitivac

Adnan Beganović

Nakon što je priznao da je pogodak u duelu Napolija i Lazija postigao rukom, njemački napadač Miroslav Klose hvaljen je sa svih strana svijeta, no postoje i oni koji nisu oduševlejni potezom napadač nebesko-plavih iz Rima.

Jedan od njih je i nekadašnji igrač ovog kluba, Paolo Di Canio, koji smatra da Klose nije takav pozitivac kakvim ga danas svi predstavljaju.

"Klose je nakon što je postigao gol htio izbjeći sudiju. Uostalom, počeo je i slaviti gol, no kada je shvatio da su kamere sve snimile, te da će ispasti negativac, priznao je svoju grešku. Zbog toga sve pohvale koje stižu na njegov račun smatram pretjerivanjem", istakao je Di Canio.

Podsjetimo, aktuelni menadžer Swindona je 2001. godine osvojio FIFA-inu nagradu za fair-play. Istu je zaslužio pošto je kao član West Hama u duelu sa Evertonom u  jednoj izglednoj prilici uhvatio loptu u ruke jer je vidio da golman protivničke momčadi ležoi na terenu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.