Di Maria: Kontrola lopte je ključ uspjeha

Fudbaler PSG-a ima formulu za sutrašnji meč

Di Maria: Kontrola lopte je ključ uspjeha

D. Vejo

Ne tako dobar utisak ostavili su na svom terenu fudbaleri PSG-a u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Remi (2:2) nikako ne ide na ruku izabranicima Laurenta Blanca, pa će tako sutra morati da promijene nešto u igri.

Put ka uspjehu po svemu sudeći poznaje krilni napadač Svetaca, Angel di Maria. Nekadašnji igrač Manchester Uniteda dobro poznaje Građane, pa iz tog razloga zna gdje su najslabiji.

"Bitno je da tokom čitave utakmice kontrolišemo loptu. Kratka dodavanja lako umaraju protivnika što nam je i cilj. Pored toga, moramo iskoristiti šanse koje nam se pruže jer tako jedino možemo doći do rezultata koji nas vodi dalje", kazao je za inostrane medije igrač PSG-a, Angel di Maria.

Utakmica između Manchester Cityja i PSG-a igra se sutra od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi