Di Matteo i Chelsea za novi trofej

Chelsea sedmi put osvaja FA Cup

Di Matteo i Chelsea za novi trofej

M. Maksimović
Teme:

Roberto Di Mateo je osvojio prvi trofej kao trener Chelseja. U velikom finalu FA Cupa Chelsea je savladao Liverpool 2:1 te je tako stigao do svog sedmog trofeja u ovom takmičenju, četvrtog u zadnjih šest godina.

Chelsea je odlično krenuo u utakmicu i već nakon 11.minuti Kenny Daglish je bio u problemima. Spearing je izgubio loptu na sredini, Ramires je prošao Josea Enrique iz uz pomoć golmana Liverpoola postigao gol za 1:0. Dvije minute kasnije prilika za Liverpool, Bellamy je šutirao, Ivanović spasio u posljednji trenutak.Nakon toga slijedi period bez velikih prilika u kojem je Chelsea bez problema čuvao gol prednosti. Reedsi su pravili previše grešaka.

Nakon svega sedam minute igre u nastavku, Lampard je prevario Spearinga, lopta dolazi do Drogbe koji postiže osmi gol u devetom nastupu na Wembleyu. Napadač Obale Slonovače tako postaje jedini igrač sa četiri gola u četiri finala.

Liverpool u život vraća Andy Carroll koji koristi poklon Josea Bosingwe, svega sedam minuta prije ulaska u igru. Carroll je opet zakuhao pred golom Chelseja, ovaj put glavom gura u šansu Gerrarda koji je neprecizan. Probao je Carroll i nešto kasnije ali lopte idu pored gola. U 82.minuti sporan trenutak. Carroll je šutirao, Cech je intervenisao ali je ostao utisak da je lopta prošla gol liniju. Na kraju se ispostavilo da je to bila posljednja prava prilika na utakmici.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.