Di Matteo: Imam ideju kako unaprijediti Schalke

Čekajući debi na klupi popularnih Rudara

Di Matteo: Imam ideju kako unaprijediti Schalke

Roberto Di Matteo zamijenio je Jensa Kellera na klupi Schalkea, nakon što je bivši šef stručnog štaba popularnih Rudara u uvodinih sedam ligaških utakmica upisao samo dvije pobjede.

Talijanski stručnjak, koji se proslavio 2012. godine kada je na mala vrata sjeo na klupu Chelseaja pa kasnije osvojio Ligu prvaka prvi put u historiji kluba iz Londona, proučavao je igru svojih novih igrača i odradio nekoliko treninga sa Schalkeom.

"Gledao sam neke utakmice Schalkea iz proteklog perioda i mogu reći da imam neke ideje kako da unaprijedim ekipu. Mislim da imamo ogroman potencijal u napadu i to treba iskoristiti. Poradit ću na organizaciji igre i pokušati doprinijeti boljim rezultatima, kako bi i navijači bili sretni", rekao je Di Matteo i dodao:

"Svi moraju da naporno rade na treninzima, a rezultati će doći. Nisu samo Boateng, Draxler i Howedes naši kvalitetni igrači. Ima ih mnogo i važan je tim. Nije fudbal pojedinačni sport".

U okviru osmog kola Bundeslige, Di Mattea i njegove izabranike očekuje domaći okršaj sa ekipom Herthe iz Berlina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.