Di Natale ostaje do 2015. u Udineseu

Još se ne nazire kraj

Di Natale ostaje do 2015. u Udineseu

Edmir Škorić

Iskusni kapiten Udinesea i prvi strijelac tog kluba Antonio Di Natale dobio je novi ugovor.

Prema izvještaju italijanskih medija, Udinese i Di natale će svoju saradnju produžiti za još godinu dana.

Di Nataleov ugovor sa "zebrama" ističe sljedeće godine, te se pisalo o završetku njegove karijere. Ipak, 35-godišnji Di Natale spreman je nastaviti s aktivnim igranjem nogometa.

Prema novom ugovoru, Di Natale će na Friuliju ostati do ljeta 2015. godine, a zarađivat će 1.7 miliona eura po sezoni, dok je ranije bio plaćen 1.3 miliona eura. Od premija bi mogao da inklasira i dodatnih 300.000 eura.

Podsjetimo da je on u Udinese stigao 2004. godine iz Empolija, a u crno-bijelom dresu je odigrao 345 utakmica i postigao 185 golova. Za italijansku reprezentaciju odigrao je 42 utakmice i zabio 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.