Di Natale želi biti poput Schillacija

Di Natale želi biti poput Schillacija

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac Antonio Di Natale je izrazio želju da na Svjetskom prvenstvu bude poput legendarnog Toto Schillacija.

Toto Schillaci je 1990. godine postigao šest golova, osvojio Zlatnu kopačku i Azzurre odveo do trećeg mjesta.

"Zreliji sam i opušteniji igrač nego što sam to bio na Euru 2008. godine, tako da se nadam da će mi to iskustvo pomoći. Sada imam samo jedno i me na umu:  Želim biti poput Schillacija!", kazao je Di Natale.

"Marcello Lippi je napravio pravi izbor i ovoj momčadi ništa ne nedostaje. Ako sam tri puta bio pozvan u svojoj karijeri kod tri različita menadžera (Trappatoni, Donadoni i Lippi), onda to znači da se moj trud isplatio", dodaje napadač Udinesea.

"Sretan sam u Udineseu. To je velika momčad koja mi dozvoljava da igram Ligu prvaka. Znam da se igranjem u manjem klubu zarađuje manje nego u velikim, ali se ne mogu žaliti", dodaje 33-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.