Di Santo i Cleverley u Wiganu

Pojačanja

Di Santo i Cleverley u Wiganu

Edmir Škorić

Mladi argentinski reprezentativac Franco Di Santo potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Wiganom, nakon što je uspješno obavio liječničke preglede.

Di Santo je ranije igrao za Chelsea, no prošlu sezonu bio je posuđen Blackburnu za koji je u 15 utakmica postigao i jedan gol i to protiv Burnleya. Za mladu selekciju Gaučosa je ubilježio 25 nastupa, te postigao pet golova.

"Franco je član U20 selekcije Argentine, sa velikim iskustvom kojeg je 'zaradio' nastupajući za klubove kao što su Chelsea i Blackburn, Svi vjerujemo da on može ispuniti sva naša očekivanja i da će nam donijeti potpuno drugu dimenziju u igri", kazao je menadžer Wigana Roberto Martinez.

"Sretan sam što ću u ovoj sezoni nastupati za Wigan i sa nestrpljenjem očekujem utakmice. Jedva čekam da upoznam moje nove suigrače i krenem u borbu za svoje mjesto.Trener (Martinez) ima velike ambici i oni mi je jasno dao na znanje koliko je želio da budem ovdje. Kad trener misli tako pozitivno o vama, onda je lako donijeti pravu odluku", dodao je mladi Argentinac.

Wigan je danas pojačao i mladi engleski reprezentativac, te član Manchester Uniteda Tom Cleverley, koji je proteklih sezona kao posuđen igrač nastupao za Leicester City i Watford.

"Tom je zanimljiv mladi igrač i oduševljeni smo njegovim dolaskom. Može igrati na više pozicija i to će nam donijeti neke nove opcije u formaciji, a osim toga donijeti konkurenciju u momčadi. Posmatrali smo ga neko vrijeme i osjećam da je on pravo rješenje za naše potrebe. Mlad je i gladan dokazivanja u najjačoj ligi na svijetu", kazao je trener Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.